zondag 9 maart 2008

tegelvoeg : decoratieve functie




Tegelvoeg: functioneel en decoratief

De voegen tussen de wand- en vloertegels hebben een belangrijke functie. Ze vangen kleine afwijkingen in maatverschillen op, ze houden het vocht tegen, ze hebben een antislip functie en ze beschermen de randen van de tegels tegen beschadigingen. Afgezien van deze praktische functies heeft de voeg ook een decoratieve functie.


Smal, breed, uni of contrast
Met een malle, strakke voeg krijgt de wand of vloer een rustige, eigentijdse uitstraling. Een wat bredere voeg geeft juist een wat meer nostalgische, rustieke uitstraling. Ook de kleur van de voeg is mede bepalend voor het uiteindelijke resultaat. Meestal wordt gekozen voor een kleur die zo dicht mogelijk bij de kleur van de tegel ligt. Maar u kunt ook kiezen voor een tintje lichter of donkerder, voor een spannend contrast. Pas wel op voor te grote contrasten. Op grote vlakken kan een al te contrastrijke kleurcombinatie een onrustig beeld geven. Houdt er ook rekening mee dat voegen (vooral op vloeren) wat smoezelig kunnen worden. Een spierwitte voeg op vloer blijft niet spierwit. Het is daarom praktischer om voor een lichte grijstint te kiezen.


Omdat de trend een smalle voeg aan geeft.... ben je snel geneigd om hier in mee te gaan. Nu wijken we natuurlijk al af door geen zwarte of grijze vloer te nemen ... zullen we dan maar gewoon kiezen voor een brede, nostalgische en rustiek voeg ? Ook kan Nachtegaal zo mooi strak voegen >? JA ! Van bovenstaande plaatjes worden wij gelukkig. Nu hebben wij strakke keramische tegels besteld en geen engelse coblestones... Marco wil graag een strakke, moderne voeg en ik zie graag een wat meer nostalgische vloer. WAT ZAL HET UITEINDELIJK WORDEN ?

Geen opmerkingen: