woensdag 26 maart 2008

Installatie keuken

We wachten nog steeds op de plint, de wasbak, de schouw en het aanrechtblad.

De keukenmannen zijn toch fris van start gegaan. Nachtegaal heeft heel snel de waterleiding ingefreest en de de kraan verplaatst.

Er gaat toch altijd meer fout bij een keuken plaatsen ?

Dat is zo :

- de mannen hebben niet doorgekregen dat de nieuwe plint geleverd wordt omdat het aanrechtblad 97 cm hoog wordt. Het is dat Nachtegaal zag dat het stucwerk niet klopte met de maten die ik had doorgegeven. Ze waren dus vrolijk aan het bouwen op 93 cm hoogte. De keuken staat nu op pootjes met klosjes want alles moest opnieuw opgebouwd. Helaas is het zijpaneel nu ook niet goed aangezien daar nog een oude maat plint op zit.

- Met de Ralph hadden we de laatste keer een aantal aanpassingen doorgegenomen. Hier zat onder andere het nieuwe greepje, aanrechtblad bij koffiecorner, aanrechtbladhoogte en klepkastjes bij hoge wand bij.
De klepkastjes zijn gewone deurtjes gebleven. Op zich geen ramp maar toch jammer.

- De koelkast-kast zou 60 cm diep zijn, deze is slechts 55 cm. Omdat we toch al woekeren met de ruimte hebben we aan de andere kant een smal ( extra duur) inbouwreservoir gekozen omdat elke centimeter telt in de loopruimte van de keuken. De muur in de woonkamer had dus 5 cm korter kunnen zijn.

Toen ik net beneden kwam zag ik dat de keukenman geen optimaal gebruik maakte van de binnenruimte en daardoor zouden we weer 5 cm in de loopruimte verliezen. NEEEE!!! Dan komt het ook niet goed met deuropening. Nachtegaal zei toen dat hij later de hele wand wel wilde aanpassen. Maar dat is onzin : ik zei : deze aardige meneer wil vast alles in een keer goed opleveren. Dus de goede man gaat nu de hele wand er opnieuw uit halen en alles op maat 5 cm meer inzagen. 100 % strak : daar gaan we voor.

Zonet Jeroen- Bart nog gebeld : hij kan pas na 12:00 uur.

Geen opmerkingen: