zaterdag 9 februari 2008

Vertrouwen in de aannemer !

Vrijdagmorgen is Nachtegaal geweest en hij had alle tijd voor ons. De planning hebben we doorgenomen en we merkten dat hij de verbouwing goed in zijn hoofd heeft zitten. Hij heeft ons toegezegd dat hij voor 15 maart klaar is met alles ! : de verbouwing beneden, de badkamer, al het stucen, de dakkapel, behangen van beneden tot boven. We hebben vertrouwen !

Zijn broer gaat boven beginnen met de badkamer als hij zelf, begin week 9, met het leidingwerk begint. Op dag 2 of 3 breekt hij de muur van de keuken alvast door en verplaatst hij de woonkamerdeur. Dan moet er een metalen, magnetische schuifwand worden ingemetselt voor de woonkamerdeur en voor de garagedeur.

Hij zet alles netjes af met een schot en plastic. Alvorens zal hij de keuken verplaatsen naar de garage waar dan al een gemetselde muur klaar staat... Hij zal tijdelijk gas aansluiten voor het gas-stel die hij gewoon uit het aanrechtblad zaagt !

De reden dat hij de doorbraak zo snel al wil doen is dat hij daarna gewoon "schoon "kan gaan werken. D.w.z. electra, Cai, tegelen, verlaagde plafonds, stucwerk, behangen.

Nachtegaal zijn broer is stucadoor en kan goed tegelzetten. Na maximaal 5 dagen is zijn broer klaar met de badkamer en kan hij de wc stucen / tegelen. Nachtegaal moet dan de wandjes al hebben gezet.

Voordat in week 11, woensdag, de vloerverwarming komt moet de vloer geegaliseerd. Daarna het stucwerk in hal, wc ( corsitil ), keuken.( misschien de hele woonkamer ?? ) In de televisiekamer nemen we net als in alle vijf slaapkamers, glasvezelbehang.

Spannend, spannend !

To do list/ beslissingen die we moeten nemen :

WC pot met inbouwreservoir bestellen. Wordt het de Duravit Starck of de Villeroy Subway. Nemen we een verkorte pot of niet. Nemen we een ruimtebesparend reservoir of niet.
Honderden euro's verschil ! Even meten wat kan of nodig is.

Houten vloer : Nemen we een vloer van €24,95 per meter of wil je echt noestvrij en betaal je zo 10 tot 15 euro meer per meter. Wat een dilemma's.

Wc wand : naast coristil ( nep tadelakt ) nemen we een paar resttegels van marktplaats. Wel villeroy en boch en zijn we voor 50 euro klaar of krijg je dan toch spijt . Tenslotte hebben we nu de kans om het helemaal naar onze smaak in te richten.

Tegels gang, hal, badkamer, keuken en TV kamer : voor € 24 per m2 heb je mooie 60 x 60 aanbiedingstegels. Zijn mooi maar waarschijnlijk toch te groot voor ons. Als je kleiner wilt. 45 x 45, kom je zo €15 duurder uit per m2. Moeilijke keuze die we toch snel moeten maken.

Wandtegels badkamer : gelukkig niet moeilijk :gewoon simpel wit ! Eindelijk iets waar je niet lang over na hoeft te denken.

Vloerbedekking : op de trap nemen we een traploper. Dit is geweldig ! We verfen de trap wit en de traploper is gewoon standaard. Altijd weer makkelijk te vervangen en staat ook nog eens heel stoer.

Boven op de gang, 1-e en 2-e verdieping komt ons huidige laminaat. Op de trap en op de zolderkamers willen we goede kwaliteit, beige vloerbedekking. Zo voordelig mogelijk ! Dat wordt dus zoeken naar een coupon. Start de zoektocht !

We zullen alvast foto;s bijvoegen hoe de trap en de wc er uit komt te zien ! http://www.godefroy-decoration.nl/CarteColori.html






Nachtegaal gaat voor ons de Weekamp garagedeur bestellen en een offerte voor 6 nieuwe Austria binnendeuren opvragen. ( type Toulouse )

Geen opmerkingen: