zaterdag 5 april 2008

Kluscursus

Om de verbouwing in ieder geval voor de benedenverdieping zo snel mogelijk af te ronden, heeft Marco de woendag t/m vrijdag een spoedcursus klussen!
Jl woensdag, 2 april, heeft ie de plinten in Rossum gehaald. Rossum ?? Ja, voorbij Oldenzaal(!!). Ze zijn wel mooi en t was de moeite waard.
Vertrekadres : De Maten 1-11, BLARICUM (NL, 1261SB)
Bestemming : Rossum OV (NL, 7596)
Afstand : 137.9 km
Reisduur : 01:21
Optimalisatie : Optimaal
Voertuig : Auto

Donderdag was Nachtegaal er weer. Woensdag (de dag dat er ook TV opnamen waren met Jip voor Hart van Nederland) was hij absent ivm de val van het wagentje. Rugpijn, een buil en overal spierpijn als resultaat.
Al t leiding werk van de keuken zit er nu in en ja hoor,'s avonds bakte Gaby de eerste keer op de nieuwe kookplaat!
Ook de afwasmachine doet t !

Vrijdag is t nieuw gezaagde gat aangelegd (onder de inloopkast in de keuken)en t oude met beton gevuld en gedroogd. Hierdoor kan er gewoon worden doorgetegeld zonder dat je t gevoel hebt over een luik te lopen. Beter! Was een goed idee van Nachtegaal.
Vrijdag al t stucwerk beneden gereed gemaakt.
Tevens begint t beneden toilet al vorm gekregen en is de bijkeuken vloer voorzien van een dubbele laag egalisatie. Daar kunnen we 24 uur niet op lopen.

Zaterdag is Marco begonnen met het afzagen van de plinten (met de zaagmachine, laser gestuurd, van Nachtegaal) en met een compressor aangedreven spijkerpistool deze aan t monteren. Dat ziet er al weer een stuk beter uit! Nu nog afdichten en schilderen en t is klaar.
Gaby heeft de donkere wand gestofferd en vervolgens de kamer gedweild. Dat scheelt al enorm in de stof!

Nu na 6 weken, wonen we weer in de woonkamer, t is haast niet te geloven! Het voelt onwerkelijk en ook heel luxe. We hebben wel allebei t gevoel dat deze verbouwing 10 x heftiger is geweest (en t is nog niets eens af:)) dan de uitbouw van 2005!

Geen opmerkingen: